The Green Box

 Lydeksempler (mp3):

  pitchet hane
  vibrato kat
  pitchbend ko
  "Deranged Barn Stomp"
    De dyr er syge! (og ikke specielt musikalske)
Multitrackoptagelse af kun The Green Box. Redigeret med stereopanning, fades og tilsat equalizing og rumklang.

The

The Green Box

Det første circuitbendinstrument jeg indbyggede i en ny kasse. Oprindeligt et ovalt dyrelyds-orgel med otte dyr der sad i små brønde, og poppede op når man spillede på et lille keyboard. Keyboardet var mekanisk så ringe, at jeg opgav at bruge det og i stedet byggede elektronikken ind i en kasse fra et for længst opgivet elektronisk trommeboks byggesæt. Dyreorgelet havde ud over dyrestemmerne også en kedelig orgellyd, der ikke kunne pitches, og som derfor ikke er blevet gjort tilgængelig.

(Klik på billedet for at skifte mellem det originale Animal Sounds orgel og The Green Box)

Circuit bends:

Pitch/speed. Pitchmodstand udskiftet med et potentiometer. Variabel over en meget stor range.

LDR pitch bend. En lysfølsom modstand (LDR) er placeret under den røde plastkuppel som er et gammelt kontrollampedæksel. Kobles ind med trepositions omskifterknappen, der også er tænd/sluk.

Trykknapper. De otte trykknapper aktiverer hvert sit din dyrelyd. De er placeret i et mønster der (i hvert fald teoretisk) skulle passe en spillestil, hvor pitch/speed knappen betjenes med højre hånds tommelfinger og knapperne med de øvrige fire fingre.

LFO. En squarewave oscillator baseret på en NE555 IC. Modulerer pitch/speed. Har on/off switch og regulering af hastighed og modulationsdybde, og en lysdiode der viser LFO-hastigheden.

Line out. Jackstikbøsning og switch der omskifter mellem den indbyggede højttaler og line out. Højttaleren er placeret på venstre side af kassen.