Sonic Battle Station

 

Sonic Battle Station

Har oprindeligt været et mikrofonstativ med indbygget rytmeboks i fodstykket, og en mikrofon med indbygget voice changer og lys der blinker i takt med trommerne. Selve mikrofonstativet manglede da jeg købte den på et loppemarked.

Fabrikatet præget på undersiden er "SBS", hvilket har givet udgangspunktet for dens nye navn.

Knappen forrest i midten starter og stopper rytmeboksen. Når rytmen kører trigger de to store knapper fill-in variationer af rytmen. Når rytmen er slukket trigger de hi-hat og gulvtom. På siden af boksen er to jackbøsninger beregnet til at tilsluttes pedaler der kan trigge hhv. stor- og lilletromme og to yderligere fill-ins. Jeg har siden fået en enkeet pedal med til en anden af slagsen.

På fodstykkedelen er der derudover en volumenknap med afbryder og en 'on' indikatorlysdiode. De to små knapper på mikrofonen er hhv. effekt til/fra og cyklisk skift mellem fem forskellige flanger og pitchshift voice changer effekter.

Circuit bends:

Pitch/speed. Pitchmodstand udskiftet med et potentiometer. Variabel fra meget langsomt og dybt til superhurtigt og højt.

LDR pitch bend. En lysfølsom modstand (LDR) er placeret på bunden af hullet til mikrofonstangen, så man kan lave lysstyret pitchbend/tempoændring med håndbevægelser eller andre måder at ændre lysmængden der når LDRen. Med den trepositions vippekontakt kan LDR kobles ind i enten seriel eller parallel forbindelse med pitch/speed potentiometeret.

Ekstra trommeknapper. To trykknapper er forbundet til de to trigger indgange, så stor- og lilletromme, og deres rytmevariationer, også kan betjenes uden tilslutning af ekstra udstyr. Indgangene kan stadig bruges.

Mikrofon afbryder. Afbryder mikrofonen helt. Nyttigt til at forhindre uønsket feedback. Kontrolleret feedback derimod, især med voice changeren aktiveret, er et af de allerkraftigste våben i kampstationes arsenal.

Line out. Mini jackstikbøsning for line out. Siden er der blevet indbygget en trepositions vippekontakt til at skifte mellem line out alene, højttaleren alene eller begge dele samtidigt. Den sidste indstilling gør det nu muligt at arbejde med mikrofon feedback mens man bruger line out.