BuzzBird

 Lydeksempler (mp3):

  Birding
  Buzzing

BuzzBird

Mit første bendede instrument. Et MusicTime keyboard, med orgel og pianolyd, vibrato og 10 demo-melodier og en meget primitiv optag-og-afspil 'sequencer'. Pitchbendhjulet fungerede ikke da jeg fik det. Lydmæssigt udemærker instrumentet, efter det er blevet circuit bended, sig bedst til fuglekvidderagtige og snerrende lyde - deraf navnet BuzzBird. Malet men mangler et navnelogo.

Circuit bends

Bodycontacts:
De to nitte-bodycontacts giver meget sensitiv og extrem pitchbend opad når de begge berøres. En tredie kontakt, i form af en messingskinne foran keyboardet, giver et mere moderat pitchbend, når den berøres samtidigt med den ene nitte. Ideen med skinne-kontakten er at man kan røre den med samme hånd man spiller på tangenterne med.

Vibrato: To trykknapper for vibrato – en med konstant og en med udfadende dybde. Deres funktionen er afhængig af andre indstillinger; i visse kombinationer virker de som 'lydkvæler'-kontakter.

Tempo/tonehøjde: Styrer tonehøjden og hastigheden demo-melodier og sequences afspilles i. Med skydekontakten kan potentiometeret frakobles. En trimmemodstand i serie med potentometeret gør det muligt at justere minum tonehøjde/tempo. (drejes med en lille skruetrækker)

Distortion: De to vippekontakterne aktiverer to forkellige bends, og giver, afhængigt af kombinationen og andre indstillinger, forskelige typer af forvrængning.